איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
דף הבית » הסכם ממון המדריך המלא
בשנים האחרונות, חלה עלייה משמעותית במספר הזוגות הפונים לשירותיו של עורך דין הסכם ממון לצרכי הסדרת הסכם ממון. עריכת הסכם ממון מיועדת לכלל הזוגות המעוניינים להסדיר בינם לבין עצמם את יחסי הממון, ואין זה משנה אם מדובר בבני זוג המצויים לפני נישואין, זוגות לאחר נישואין או בני זוג ידועים בציבור. חשוב לציין שכל הסמכי הממון, מבוססים על חוק יחס ממון (התשל”ג 1973), העוסק באופן חלוקת הרכוש בין בני זוג במקרה של פרידה, גירושין או פטירה, כאשר מטרת הסכמי הממון היא למנוע מחלוקות משפטיות בין בני הזוג בכל הנוגע לאופן חלוקת הרכוש ביניהם במקרה של פרידה או גירושין.
הסכם ממון לפני נישואין הוא למעשה הסכם משפטי הנתחם על ידי בני הזוג העומדים להינשא. הסכם זה ידוע גם בשם הסכם ממון טרום נישואין והוא מיועד לצרכי הסדרת היחסים הממוניים (כלכליים) בין בני הזוג במקרה של גירושין. הסכם מסוג זה נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות לנוכח מספר סיבות מרכזיות הכוללות בין היתר את העלייה המתמדת באחוז הגירושין במהלך העשורים האחרונים ואת העובדה שלא מעט בני/בנות זוג מגיעים לתוך מסגרות הנישואין שברשותם רכוש והון עצמי אותו הם צברו ו/או קיבלו במתנה מהוריהם ו/או קיבלו בירושה.
הסכם ממון טרום נישואין, בדומה לכל הסכם ממון אחר, חשוב ומומלץ שינוסח וייערך על ידי עורך דין הסכם ממון בעל רקע משפטי רחב בתחום דיני משפחה וגירושין. כמו כן, חשוב לציין שעל מנת שהסכמי ממון טרום נישואין יהיו בעלי תוקף משפטי, קיים הכרח בתהליך אישור משפטי באחת מהדרכים הבאות:
העלייה במודעות בכל הנוגע לחשיבותו של הסכם ממון בין בני זוג נשואים, הובילה לכך שיותר ויותר זוגות נשואים שלא ערכו הסכם ממון לפני נישואין, בוחרים לעשות זאת במהלך חיי הנישואין, כאשר הפרודוצרודה הנדרשת לעריכת הסכם ממון לאחר נישואין זהה במהותה לזו המונהגת במסגרת עריכת הסכם ממון טרום נישואין. יחד עם זאת, חשוב לציין שבניגוד להסכמי הממון טרום הנישואין אותם ניתן לאשר בהתאם למפורט לעיל, האישור על הסכמי ממון לאחר נישואין ניתנים אך ורק על ידי בתי הדין הרבניים ו/או בתי המשפט לענייני משפחה.
כמו כן, חשוב לציין שלאחר הנישואין, נכנס לתוקפו חוק יחסי ממון שלמעשה מסדיר את נושא חלוקת הרכוש באופן שוויוני במידה ובני הזוג יחליטו להתגרש. כפועל יוצא מכך, קיים קושי להגיע לסכם ממון לאחר הנישואין, כאשר אחד מבני הזוג עשוי להביע את התנגדותו לחתימה על ההסכם לנוכח העובדה שהוא יידרש לוותר על זכותו החוקית לקבלת מחצית מהרכוש במידה ובני הזוג יתגרשו. חשוב לציין שלאחר חתימת הצדדים על הסכם ממון לאחר נישואין ולאחר אישור ההסכם בבית הדין הרבני ו/או בית המשפט לענייני משפחה, לא ניתנת לאף אחד מהצדדים לחזור בו מהסכמתו אלא אם כן ההסכמה לביטול ההסכם היא של שני בני הזוג.
סוג נפוץ נוסף של הסכם ממון הוא הסכם ממון ידועים בציבור. הסכם זה מהווה את הדרך המשפטית האידיאלית ביותר לצרכי הסדרת מערכת היחסים הממונית בין בני הזוג הידועים בציבור, כאשר הסכמי ממון הנערכים בקרב בני זוג ידועים בציבור, ידועים גם כהסכמי חיים משותפים וכהסכמים לחיים משותפים ויחסי ממון. חשוב לציין שהסכמי ממון הנערכים בין בני זוג ידועים בציבור זהים במבנה המשפטי שלהם להסכמי ממון הנערכים בקרב בני זוג לפי נישואין ו/או לאחר נישואין, אך ההסכם עצמו אינו מאושר מכוח חוק יחסי ממון.
על פי החוק מועד תחילת השיתוף עבור הסכם ממון בין בני זוג נשואים מתחיל ממועד החתונה עצמה. הסכם ממון בין בני זוג נשואים צריך להיות מפורט ולכלול התייחסות לגבי ירושות, קרקעות, חסכונות, חשבונות בנק, נכסי נדל”ן, עסקים ועוד. מומלץ לעשות הסכם ממון גם בין ידועים בציבור, על מנת שכאשר אחד מבני הזוג נפטר, חלוקת הרכוש תיעשה בהתאם לרצונות בני הזוג ובדרכי שלום. גם כאשר בני הזוג נפרדים, הסכם ממון בין ידועים בציבור יכול לפתור מחלוקות ולהקל את הפרידה ככל שניתן. על פי החוק בישראל זוג נחשב לידועים בציבור, במידה ויש קיום של חיי אישות ומשפחה, תוך ניהול משק בית יחדיו. הסכם ממון בין ידועים בציבור נחשב בעיני בית המשפט בתור הוכחה של כוונת שיתוף בנכסים.
הסכם ממון בין בני זוג מהווה מענה משפטי מבוהק לצרכי הסדרת סוגיות משפטיות בכל הנוגע לשיתוף כלכלי בין בני הזוג במהלך תקופת הקשר הזוגי ביניהם ולצרכי הפרדה רכושית במקרה של פרידה. הסכמים אלו כוללים בתוכם הגדרה של הקשר וקביעת מנגנון פירוד מוסכם בין הצדדים, הגדרת רכוש נפרד העומד לרשות כל אחד/אחת מבני הזוג הידועים בציבור, הגדרת רכוש משותף, וכמובן, התייחסות לנכסים קיימים (של כל אחד מהצדדים) העשויים להשתנות במהלך תקופת הקשר ביניהם.
הבדל נוסף בין הסכם ממון ידועים בציבור לכל סוג אחר של הסכם ממון, בא לידי ביטוי באופן אישור ההסכם. בניגוד להסכמי ממון הנערכים על ידי בני זוג לפני ו/או אחר נישואין, בהם קיים הכרח לאישור ההסכם על ידי בתי לאשר, כאשר חתימת בני הזוג על גבי ההסכם מהווה תוקף משפטי לכל דבר ועניין על פי דיני החוזים.
הסכם הממון מתייחס לחלוקת הרכוש והנכסים בעת פרידה בין בני הזוג או במצב של פטירה של אחד מבני הזוג. מכיוון שאילו הנושאים העיקריים בהסכם הממון, יש חשיבות רבה לניסוח ההסכם באופן שיתאים לשני הצדדים. הסכם ממון בין בני זוג יכול להשפיע על העתיד הכלכלי של כל צד בהסכם וגם של הילדים של בני הזוג, לכן ניסוח ההסכם נעשה ברוב המקרים יחד עם עורך דין מקצועי בתחום דיני המשפחה.
עורך הדין אליו פונים לצורך כתיבת ההסכם, צריך להיות מומחה בתחום של ניסוח הסכמי ממון, רכוש משותף, איזון משאבים, כמו גם בהבדלים בין הדין הדתי והמשפט האזרחי. לאחר חתימת הסכם ממון בין ידועים בציבור, צריך להגיש לבית המשפט את ההסכם, על מנת שזה יאושר על ידיו ויקבל תוקף משפטי. מקובל בדרך כלל בהסכמי ממון שהרכוש שכל אחד צבר לפני הנישואים יישארו בידיו במקרה וייפרדו. את אופן חלוקת הרכוש שנצבר בתקופה המשותפת יש להגדיר בהתאם לרצונות של בני הזוג.
כל אחד מסוגי הסכמי הממון המופיעים לעיל: הסכם לפני נישואין/אחרי נישואין/בקרב זוגות ידועים בציבור, מומלץ שינוסח וייערך על ידי עורך דין הסכם ממון המתמחה בדיני המשפחה והגירושין, וזאת על מנת להבטיח לעצמכם הסכם ממון המנוסח בהתאם לכל הדירושת המשפטיות על פי דיני חוזים ובהתאם לדרישות בית המשפט לענייני משפחה לצרכי אישור ההסכם. באופן עקרוני, כתיבת הסכם ממון מחייבת התייחסות להגדרת סוג הקשר ולאחר מכן התייחסות להגדרת הנכסים השייכים לבני הזוג בעת עריכת ההסכם, לרבות, נכסים אישיים של כל אחד מהם ונכסים משותפים. כמו כן, בהסכם חייבת להינתן התייחסות לגבי דין רכוש עתידי והתייחסות למתנות וירושות אשר יתקבלו לאורך תקופת הנישואין ו/או הקשר הזוגי במקרה של זוגות ידועים בציבור.
מעבר לכל אלו, הסכמי ממון חייבים לתת דגש גם לדינם של חובות במידה ויצטברו באופן משותף ו/או אישי, וכמו כן, לאופן חלוקת הנכסים המשותפים במקרים של פרידה או גירושין.
הסכמי ממון לפני/אחרי נישואין ו/או הסכמי ממון בקרב זוגות ידועים בציבור, המנוסחים ונערכים על ידי עורך דין הסכם ממון, מאפשרים לכם ליהנות ממגוון רחב של יתרונות משפטיים הכוללים בין היתר:
ויתרונות נוספים הקשורים לידע המשפטי העומד לרשות עורך דין הסכם ממון בכל הנוגע לדיני משפחה ודיני גירושין.
לסיכום, העלייה במספר הזוגות המתעייינים בהסכמי ממון לפני/אחרי נישואין ו/או בהסכמי ממון לידועים בציבור, נובעת על רקע העלייה המתמדת באחוזי הגירושין בישראל במהלך העשורים האחרונים ועל רקע העובדה שיותר ויותר בני זוג מגיעים לתוך מסגרת הנישואין ו/או הקשר הזוגי, כאשר הם “מסודרים” כלכלית. לפיכך, הסכמי ממון נחשבים למעין “פוליסת ביטוח” המאפשרת לכל אחד מהצדדים החתומים עליהם, להבטיח לעצמם שבמקרה של פרידה עתידית ו/או גירושין, ההסכם הקיים ימנע מצבים של מאבקי כוח בנושאים כלכליים.
למידע נוסף בנושא הסכם ממון לפני ואחרי נישואין ו/או הסכם ממון לידועים בציבור, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר
הסכם ממון הוא למעשה תעודת הביטוח שלכם למקרה בו הקשר הזוגי לא יסתיים בצורה יפה ובהבנות. את ההסכם ראוי לחלק לשלושה חלקים, הרכוש הקיים כיום לבני הזוג, הרכוש העתידי שיתקבל אצל בני הזוג, ואיך יחולק הרכוש הזה במקרה בו יסתיים הקשר הזוגי.
הסכם הממון למעשה יסדיר את כל העניינים הרכושיים בין בני הזוג עוד בטרם הקרע הזוגי. כך תוכלו למנוע מחלוקות ואי הבנות נוספות במידה ואכן יסתיים הקשר, תקופה אשר תהיה קשה ורגשית ממילא.
ניתן לערוך הסכם ממון בכל שלב ביחסים. לרוב הוא נעשה לפני הנישואין, אך אין מניעה לערוך אותו גם לאחר הנישואין, ואף אם אין שום כוונה להינשא, אלא להמשיך בחיים משותפים בלבד. עם זאת כאשר ההסכם נחתם בנסיבות בהן בני הזוג כבר הצהירו על כוונתן להינשא או לאחר הנישואין, יש חובה לאשרו בפני הערכאה המוסמכת.
איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
חלוקת רוכש בגירושין, מהווה את אחד מהנושאים המרכזיים הנידודים בכל הליך גירושין בהסכמה ו/או כזה המתנהל במסגרת ערכאות משפטיות, ובשני המקרים מדובר בנושא בעל השפעה
הסכם גירושין הוא הסכם משפטי בעל תוקף וסכמות אכיפה לכל דבר ועניין והוא מהווה בשנים האחרונות את האמצעי המשפטי הנוח והיעיל ביותר להסדרת הליכי גירושין
הסכם חיים משותפים הידוע גם בשם הסכם זוגיות, הוא למעשה הסכם משפטי לכל דבר ועניין המיועד לצרכי הסדרת נושאים ממוניים ונושאים נוספים הקשורים לתנאי השותפות
על זכויות האישה בגירושין כשמדובר על זכויות האישה בגירושין יש להתייחס לחלוקת הרכוש, למשמורת ולדמי מזונות. כשיש הסכם ממון בין בני הזוג הגרושים, זכותה של
אנו כאן עבורכם:
WhatsApp us