איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
דף הבית » חלוקת רכוש בגירושין
חלוקת רוכש בגירושין, מהווה את אחד מהנושאים המרכזיים הנידודים בכל הליך גירושין בהסכמה ו/או כזה המתנהל במסגרת ערכאות משפטיות, ובשני המקרים מדובר בנושא בעל השפעה כלכלית על המשך חייהם של כל אחד מהצדדים המעורב בהליך הגירושין. יחד עם זאת, חשוב לציין שברירת המחדל החוקית בעניין חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים או בלי ילדים, קובעת כי בני זוג המצויים בהליך גירושין, יידרשו לחלוקת רכוש שווה במסגרת מה שמכונה בשפה המשפטית: הסדר איזון משאבים. בעמוד שלפניכם תוכלו למצוא מידע כללי על אופן חלוקות רכוש וכספים בגירושין ולהכיר את זכויותיכם בנושא. כמו כן, תוכלו למצוא מידע כללי על שירותיו של עורך דין לדיני משפחה המתמחה בליווי משפטי להליכי הגירושין.
פירוק התא המשפחתי במסגרת הליך גירושין, מלווה במספר סוגיות מרכזיות הכוללות בין היתר את נושא המזונות, המשמורת, וכמובן, אופן חלוקת הרכוש המשותף בין הצדדים. כאשר מדברים על רכוש משותף מדברים למעשה על כל סוגי הרכוש אותו צברו בני הזוג במהלך חייהם המושתפים, לרבות, רכבים, דירות מגורים, חסכונות כספיים, דמי פיצויים,קרנות השתלמות, קופות גמל ואפילו מוניטין עסקי במידה ואחד או יותר מבני הזוג הינם אנשי עסקים או בעלי עסקים. כמו כן, חלוקת רכוש בגירושין מתייחסת גם לרכוש אישי אשר נצבר על ידי אחד מהצדדים במהלך החיים.
ברמה המשפטית, כל ענייני חלוקת הרכוש בין בני זוג המצויים בהליך גירושין, נקבעים בהתאם לחוק יחסי ממון (התשל”ג 1973) במסגרתו נקבעה ברירת המחדל בנושא אופן חלוקת רכוש בגירושין, הידועה בשם: הסדר איזון משאבים. על פי ברירת מחדל זו, כלל הנכסים והרכוש העומדים לרשות בני הזוג המעורבים בהליך הגירושין, יחולקו באופן שווה בין הצדדים.
שימו לב – על אף האמור לעיל, קיימים מספר חריגים להסדר איזון משאבים. חריגים אלו מופיעים בחוק יחסי ממון והם מתייחסים בין היתר לסוגי הנכסים שלא יילקחו בחשבון לצרכי חלוקה שווה בין הצדדים, וביניהם: קצבאות זקנה, קצבאות נכות, קצבאות אלמנות, רכוש אותו קיבל אחד מבני הזוג לפני הנישואין, רכוש אותו קיבל אחד מבני הזוג כירושה או כמתנה במהלך חיי הנישואין.
חריג נוסף בחוק יחסי ממון המאפשר למעשה אופן חלוקה שונה של הרכוש מזה המוגדר בברירת המחדל, מתייחס למקרים בהם בני הזוג ערכו ביניהם הסכם ממון בו מופיעים סעיפים המתייחסים לאופן חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרים של פירוק התא המשפחתי ו/או במקרים של פרידה במידה ומדובר בזוגות ידועים בציבור.
מעבר לשני החריגים המופיעים לעיל, קיים חריג נוסף המעוגן בחוק יחסי ממון באמצעות סעיףך 8 (2) במסגרתו נקבעו כי לבית המשפט עומדת הסמכות להחליט על אופן חלוקת רכוש שונה מזו המוגדרת בברירת המחדל בהתקיימן של נסיבות מיוחדות ובהתאם לבקשת אחד מבני הזוג. בין הנסיבות המיוחדות בגינן בית המשפט עשוי להכריע על אופן חלוקה לא שיווני של הרכוש המשותף נכללים מקרים כגון: אלימות, בגידה, פער בכושר ההשתכרות בין הצדדים, היעדר תרומה כלכלית של אחד מבני הזוג, הברחת רכוש, סירוב למתן גט, וכמובן, מקרים בהם תנאי המשמורת אינם עומדים בקנה אחד עם גובה דמי המזונות שנספקו ו/או במקרים בהם קיים העדר עמידה בתשלום המזונות מהצד המחויב בהם.
במהלך חלוקת רכוש בגירושין אין משמעות מי הבעלים הרשום של הנכסים באופן רשמי, כל עוד אלו נצברו בזמן החיים המשותפים. לכן במהלך חלוקת רכוש בגרושים על מנת לקבל את מחצית הרכוש מהצד השני, יש לתבוע את קבלת הרכוש שאינה רשומה על שמו. את חלוקת רכוש בגרושים ניתן לנהל בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.
במקרים של הליך גירושין עם ילדים, בית המשפט, בבואו לפסוק על אופן חלוקת הרכוש, מתייחס בין היתר להסדר המשמורת והסדר הראייה שנקבע בין הצדדים ולנושא גובה דמי המזונות לו נדרש אחד מהצדדים. במקרים אלו, בית המשפט בוחן את כלל העלויות הנלוות לצרכי גידול הילדים הנדרש מבן הזוג המגדל את הילדים אחר הגירושין, ובתהאם לכך, בית המשפט רשאי לפסוק אופן חלוקה שונה מזה הקבוע בברירת המחדל.
שימו לב – במקרים בהם מדובר בהליך גירושין של בני זוג ללא ילדים, אופן החלוקה יתבצע בהתאם להסדר איזון משאבים, וזאת למעט מקרים בהם ניתן להחיל את אחד מהחריגים המופיעים לעיל.
מעבר להסדרת הסוגיות המרכזיות בהליך הגירושין כגון: ענייני משמורת, מזונות ילדים ואופן חלוקת הרכוש, כל אישה המצויה בהליך גירושין רשאית לתבוע את זכויותיה לקבלת מזונות אישה שהוא למעשה תשלום לו נדרש הגבר לאורך כל הליך היגרושין עד למועד קבלת הגט. דמי מזונות אישה נועדו להבטיח כי לאישה שרמת החיים אליה היא הורגלה תישמר גם בתקופת הליך הגירושין עד למועד קבלת הגט. בנוסף, האישה זכאית להגשת בקשות לסעדי ביניים הכוללים בין היתר: צו עיכוב יציאה מהארץ, צו עיקול, תפיסת נכסים, צו הגנה במידה ונשקפת לה סכנה מבן הזוג ועוד.
כיום ניתן לראות רמות משמורת משתנות עם השינויים החברתיים והמגדריים בחברה הישראלית, דבר שמשפיע רבות על הסוגיות של תביעה למזונות. תשלומי מזונות בגירושים כאשר המשמורת במלואה בחזקת האם, הם עבור תביעה למזונות ילדים במלואם. תשלומי מזונות בגירושים כאשר ההורים חולקים את החזקה על הילדים, את ההוצאות עבורם, יש לחלק בהתאם להסדרי המשמורת. בית המשפט העליון קבע הלכה חדשה לאחרונה שבמשמורת משותפת, שני ההורים נושאים, באופן עקרוני בחובת תשלום מזונות ילדים. תשלום מזונות לאשה רלוונטי, במקרים בהן האישה הייתה תלויה בבעל לשם פרנסתה במהלך תקופת הנישואים.
בדומה לזכויות האישה, גם לגבר המצוי בהליך גירושין, ישנן זכויות בכל הנוגע להסדרת הסוגיות המרכזיות הנלוות להליך הגירושין, וזאת בנוסף, לזכות להגשת סעדי ביניים כנגד האישה.
איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
מזונות ילדים ומזונות אישה מהווים חלק בלתי נפרד מכל הליך גירושין, כאשר גובה דמי המזונות נקבע על ידי בית המשפט גם במקרים בהם מדובר בהליך
במציאות בה אחד מכל שלושה זוגות נשואים מחליט להתגרש, קיימת חשיבות רבה לשירותיו של עורך דין מומחה לגירושין, וזאת לנוכח מורכבות התהליך וההשלכות השונות הנלוות
מתגרשים? מתלבטים בנוגע לאופי וסוג ההליך? רוצים להבטיח לעצמכם הליך גירושין מהיר ויעיל במסגרתו תוכלו להגן על מלוא הזכויות העומדות לרשותכם מבלי להידרש למאבקי גירושין?
הסכם גירושין הוא הסכם משפטי בעל תוקף וסכמות אכיפה לכל דבר ועניין והוא מהווה בשנים האחרונות את האמצעי המשפטי הנוח והיעיל ביותר להסדרת הליכי גירושין
אנו כאן עבורכם:
WhatsApp us