איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
דף הבית » תביעת אבהות
תביעת אבהות היא למעשה תביעה הצהרתית שנועדה לצרכי קביעה מוחלטת בנוגע לכך שגבר מסוים הינו אביו הביולוגי של קטין מסוים. לתביעת האהבות השלכות רכות בהקשר של הזכויות והחובות של האב והקטין, כאשר לצרכי הכרעה בשאלה האם גבר מסוים הינו אביו הביולוגי של קטין, בתי המשפט נוהגים לשלוח את האב, האם והקטין לבדיקת גנטית. ברוב המקרים, תביעת אבהות מוגשת לבית המשפט לענייני עבודה, על ידי אם הקטין, המעוניינת להוכיח כי אדם מסוים הינו האב הביולוגי של הקטין. חשוב לציין שקבלתה של תביעת האהבות על ידי בית המשפט נקבעת בהתאם לטובת הילד בלבד. בעמוד שלפניכם תוכלו למצוא מידע כללי על ההיבטים השונים הנלווים לתביעת אבהות.
קביעת אבהות במסגרת תביעת אבהות נעשית באמצעות בדיקת רקמות (DNA) במכון גנטי הפועל מטעם בית חולים ציבורי או פרטי. בדיקה זו מחייבת צו מבית המשפט והיא מיושמת באמצעות נטילת דגימת רוק, דם, שיער ו/או תאים פנימיים של הלחי. בבדיקה זו מחויבים כל הצדדים המעורבים בתביעת האהבות (הגבר, האישה והקטין), כאשר לצרכי זיהוי של הנדרשים לבדיקה, הם נדרשים להצגת תעודת זהות ואף לצילום הנערך במכון הגנטי רגע לפני ביצוע הבדיקה.
חשוב לדעת: תוצאות הבדיקה הן חסויות והן מוגנות במסגרת חוק המידע הגנטי המונהג בישראל, כאשר תוצאות הבדיקה מגיעות ישירות לבית המשפט ובהתאם לממצאי הבדיקה, בית המשפט קובע האם ניתן להצהיר על הגבר כאביו הביולוגי של הקטין.
כל תביעת אבהות ודרישה לקיומה של הבדיקה הגנטית, מחייבת את הסכמתו של הגבר, כאשר עד להחלת חוק המידע הגנטי בשנת 2008, לא ניתן היה לחייב אדם מסוים לביצועה של בדיקת האהבות. במצבים אלו, סירובו של הגבר לבצע את הבדיקה, הובילו (ברוב המקרים) את בתי המשפט לקביעת האבהות על סמך הסירוב. מרגע החלת חוק המידע הגנטי בשנת 2008, בית המשפט ראשי לכפות בדיקת אבהות על אדם מסוימים במקרים בהם מתקיימים שני תנאים מרכזיים:
1. קיימת סבירות גבוהה לכך שקיים קשר גנטי בין הגבר לקטין
2. ניתנה לגבר האפשרות להשמיע את התנגדותו לביצוע הבדיקה.
בכל אותם מקרים בהם הגבר ממשיך לעמוד בסירובו לביצוע הבדיקה גם לאחר הוצאת צו המורה לו לעשות כן על ידי בית המשפט, חוק בדיקת אבהות מאפשר להטיל על הגבר קנסות כספיים ואף מאסר בפועל. מעבר לכך, סירוב מצידו של הגבר במצבים אלו עשוי להוביל לקביעת אבהות כפי שהיה נהוג בטרם החלת חוק המידע הגנטי.
חשוב לדעת – בכל תביעת אהבות, בית המשפט נדרש להכרעה בין שתי זכויות מרכזיות המנוגדות זו לזו, מצד אחד, בית המשפט מתייחס לעקרון טובת הילד במסגרתו קיימת זכות לילד לדעת מיהו אביו, ובאותה נשימה, בית המשפט מתייחס לזכותו של הגבר אשר אינו מעוניין לדעת האם הוא אביו הביולוגי של הילד. ברוב המקרים, ולמעט מקרים בהם קיימים נימוקים מספקים הדוחים את טובת הילד, בית המשפט פוסק לקיומה של בדיקת אבהות לצורך קביעת אבהות.
קביעת אבהות היא בעלת השלכות רבות בכל הנוגע לזכויותיהם וחובותיהם של הגבר והקטין כאחד, כאשר אחת מחובות האב הן בתשלום דמי מזונות לילד בהתאם לגילו של הילד ובהתאם למצבו הכלכלי של הגבר. כמו כן, ניתנת לגבר אפשרות לזכות משמורת על הילד במידה והוא ירצה בכך. בנוסף, עומדת לרשות הגבר הזכות להיות מעורב בכל ההחלטות הנוגעות לאופן גידולו של הילד. כמו כן, מרגע הצהרת האבהות, הקטין מקבל זכויות עתידיות בירושה של אביו, למעט מקרים בהם הדבר ייעשה בצוואה ולא על פי דין.
אחת מהסיבות המרכזיות בגינן בתי המשפט דוחים בקשה לתביעת אבהות קשורה לחשש שבעקבות הבדיקה הגנטית הקטין יוכרז כ-“ממזר” על פי ההלכה היהודית ו/או ייגרם לקטין נזק חברתי בעל השלכות משמעויות על חיוו במידה והוא בן דת אחרת. במקרים אלו, ניתן להגיש תביעה לצרכי פסק דין הצהרתי בו האב יוכרז כאביו הביולוגי של הילד בהיבט האזרחי. במקרים אלו, התביעה לאבהות אינה מתבררת באמצעות בדיקה גנטית אלא באמצעות ראיות אחרות עליהן בית המשפט מחליט בהתאם לכל מקרה ספציפי. כמו כן, חשוב לציין שההכרה באבהות אזרחית נועדה לצרכי הכרת הגבר כאביו הביולוגי של הקטין על ידי המוסדות האזרחיים של המדינה, כאשר הכרה זו מונעת למעשה את הגדרת הקטין כ-“ממזר” על פי ההלכה היהודית. גם בתביעת אבהות אזרחית, במידה ויקבע כי הגבר הינו אביו הביולוגי של הקטין, הגבר יחויב בכל החובות האזרחיות כלפי הילד, לרבות, תשלום מזונות.
חשוב לדעת: בתי המשפט לענייני משפחה מוסמכים לדון בתביעת אבהות בסכמה כ-תביעת אבהות אזרחית בהתאם לשיקולי טובת הילד, וכמו כן, בתי המשפט רשאים לדחות את התביעה לאבהות בהסכמה ואף את תביעת האבהות האזרחית.
רוצים לדעת יותר על תביעת אבהות בהסכמה ו/או תביעת אבהות אזרחית? לחצו כאן
איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
חלוקת רוכש בגירושין, מהווה את אחד מהנושאים המרכזיים הנידודים בכל הליך גירושין בהסכמה ו/או כזה המתנהל במסגרת ערכאות משפטיות, ובשני המקרים מדובר בנושא בעל השפעה
נושא המשמורת מהווה חלק בלתי נפרד בכל הליך גירושין עם ילדים, כאשר ההחלטה בנוגע לסוג ואופי המשמורת נקבע על ידי בית המשפט גם במקרים בהם
החוק בדיני משפחה קובע כי כאשר בני זוג נפרדים ולהם ילדים מתחת גיל 18, אוטומטית הילדים נשארים בחזקת האם. הסיבות לכך הן פסיכולוגיות בעיקרן, בהתאם
אנו כאן עבורכם:
WhatsApp us