איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
דף הבית » התנגדות לצוואה
חוק הירושה המונהג במדינת ישראל, מסדיר בתוכו את כל התנאים לעריכת צוואה וקיום צוואה, וזאת לצד התנאים הנדרשים לצורך הגשת התנגדות לצוואה והליכי ביטול צו קיום צוואה. לפניכם, מידע כללי על התנגדות לצוואה
סכסוכי ירושה מהווים את אחד מהנושאים המרכזיים הנידונים בבתי המשפט לענייני משפחה, כאשר כל ההיבטים החוקתיים הקשורים לענייני ירושה, מוסדרים באחמצות חוק הירושה (תשכ”ה 1965). בחוק זה מופיעים כל התנאים של עריכת צוואה, מימוש צוואה, התנאים להתנגדות לצוואה ונושאים נוספים הקשורים לאופן העברת עזבון ליורשים על פי דין ו/או על פי צוואה. חשוב לציין שחוק הירושה המונהג בישראל כולל בתוכו הוראות חוק ליישום משפטי בינלואמי בכל הנוגע לדיני ירושה, ובכך בתי המשפט הישראל רשאים לעסוק בענייני צוואה שנערכה במדינה אחרת על פי חוק אחר. בעמוד שלפניכם תוכלו למצוא מידע משפטי כללי על כל ההיבטים הקשורים לנושא התנגדות לצוואה מסיבה כזו או אחרת על פי חוק הירושה.
חוק הירושה קובע כי לאחר פטירת אדם, ניתנת האפשרות ליורשיו לפנות לרשם הירושה ו/וא לבית הדין הרבני לצורך הנפקת צו קיום צוואה או צו ירושה שלמעשה נועדו להגדיר ולהצהיר מיהם יורשי הנפטר על פי דין במקרים של צו ירושה ו/או מיהם היורשים על פי צוואת המנוח במקרים של צו קיום צוואה. בשני המקרים, כל אדם המוצא את עצמו נפגע מהינתן צו קיום צוואה או צו ירושה, רשאי להגיש התנגדות לצוואה וזאת במידה ונימוקי תביעתו מבוססים על עילות ההנגדות המפורטות בחוק היורשה. חשוב לציין שהתנגדות לקיום צוואה נידונה בבתי המשפט לענייני משפחה כתביעה משפטית לכל דבר ועניין שבסיומה ניתן פסק דין הקובע למעשה אם הצוואה שלגביה הוגשה ההתנגדות הינה בתוקף משפטי ו/או היא פסולה ומבוטלת.
על פי חוק הירושה, לכל אדם המוצא את עצמו נפגע מ- צו קיום צוואה, עומדת הזכות המשפטית להגשת התנגדות לצוואה, כאשר הנסיבות להגשתה חייבות להיות מבוססות על עילות ההתנגדות המוגדרות בחוק. את ההתנגדות לצוואה ניתן להגיע עד 14 יום מהמועד בו פורסמה הבקשה לצו קיום הצוואה הרלוונטית, כאשר במקרים בהם לא ניתן צו קיום צוואה, עומדת לרשות המנתגדים האפשרות להארכת מועד הגשת התנגדותם. כל תביעת התנגדות לקיום צוואה, מחייבת דיון משפטי בבתי המשפטי לענייני משפחה, כאשר כתב תביעת ההתנגדות נידון כתביעה משפטית שבסיומה ניתן פסק דין המאשר את צו קיום הצוואה ו/או מבטל אותה. חשוב לציין במקרים בהם כבר ניתן צו לקיום צוואה, לא ניתן לממש את הזכות להגשת התנגדות לצוואה, ולרשות המעוניינים בביטול הצוואה עומדת האפשרות לביטול צו קיום צוואה.
בחוק הירושה נקבע כי הגשת תביעה של ביטול צוואה מתאפשרת תוך 14 יום מהמועד בו פורסמה (באמצעות העיתונות היומית) הגשת בקשה לצו קיום צוואה. יחד עם זאת, חשוב לציין שכל עוד לא ניתן צו קיום צוואה, קיימת אפשרות להארכת המועד להגשת התנגדות לצוואה וזאת בתהאם לסיבות בגינן נדרשת ההארכה מצד המבקשים זאת.
שימו לב – בכל אותם מקרים בהם כבר ניתן צו לקיום צוואה, לא ניתן להגיש התנגדות אלא בקשה לביטול צו קיום צוואה שהוא הליך משפטי שונה.
בחוק הירושה מופיעים כל התנאים להגשת התנגדות לצו קיום צוואה, כאשר כל אדם ראשי להגיש תביעת התנגדות במידה ומתקיימים בה התנאים המופיעים בחוק. כמו כן, חייבת להתקיים אחת מהעילות להגשת התנגדות לצו קיום הצוואה כפי שמופיע בחוק, כאשר בין הטיעונים המרכזיים לביטול צוואה ניתן לציין את הטיעון לאי כשירות לצוות והטיעון לעריכת צוואה בכפייה. טיעונים נוספים חייבים להיות מבוססים על עובדות מוכחות באמצעותן ניתן להגיש התנגדות לצוואה.
על פי חוק הירושה, כל אדם ראשי להגיש התנגדות למתן צו קיום צוואה וזאת במידה ומתקיימים כל התנאים הבאים:
על מנת להימנע מלכתחילה מתביעת התנגדות לצוואה, מומלץ לכל אחד ואחת מביניכם המעוניין שצוואתו תמומש באופן מלא לאחר לכתו מן העולם, להסתייע בשירותיו עו”ד לענייני צוואה לצורך עריכת צוואה. במקרים אלו, הגנה על צוואה ניתנת מתוקף עריכתה על פי כל התנאים הנדרשים בחוק היורשה. במצבים אלו, הולכים ופוחתים הסיכויים להגשת תביעת התנגדות לצו קיום צוואה בבוא העת, מכיוון שעילות ההתנגדות כמעט ואינן מתאפשרות. אם גם אתם מתמודדים עם מצב בו הוגשה תביעת התנגדות לצוואה נוטריונית או כל סוג אחר של צוואה, קיימת חשיבות רבה לקבלת ייעוץ משפטי בנושא באמצעות עו”ד לענייני צוואה, וזאת על מנת לבחון את עילות ההתנגדות ואת כלל האפשרויות העומדות לרושתכם על פי חוק לצורך הגנה על צוואה ומימוש צו קיומה.
עילות ההתנגדות בגינן ניתן להגיש בקשת התנגדות לצו קיום צוואה מפורטות בחוק הירושה והן חייבות להיות מבוססות על עובדות ממשמיות התומכות בטיעונים המשפטיים השונים בגינן ניתן לפסוק על ביטול צוואה. העילות המרכזיות המופיעות בחוק כוללת טיעון לאי כשרות לצוות (פסלות מלרשת על פי סעיף 26 לחוק הירושה) ועשיית צוואה בכפייה (חופש לצוות על פי סעיף 27 לחוק הירושה) וזאת לצד עילות נוספות המבוססות על הטיעונים השונים המופיעים בחוק ועל עקרונות משפטיים כלליים אותם ניתן לבסס בעובדות ממשיות לצורך הגשת תביעת התנגדות לצוואה.
שימו לב – לאחר הגשת ההתנגדות ובדיקת הטיעונים והעובדות התומכות בהם על ידי הרשם לענייני ירושה, בקשת ההתנגדות בצירוף הבקשה למתן צו קיום ירושה, מועברים לבתי המשפט לענייני משפחה שידון ויכריע בעניין.
בכל אות מקרים בהם הוגשה תביעת התנגדות לצוואה, על היורשים המופיעים בכתב הצוואה שלגביה הוגשה ההתנגדות, לשתף פעולה באופן מלא ולפנות לשירותיו של עו”ד העוסק ומתמחה בדיני ירושות וצוואות. במקביל, היורשים נדרשים ללמוד את הטיעונים המופיעים בתביעת ההתנגדות ולבחון האם קיימים פגמים צורניים כאלו ואחרים בצוואה. על מנת להגן על הצוואה, היורשים נדרשים לגבש כתב הגנה אחיד המותאם לכל אחד מהטיעונים המופיעים בתביעת ההתנגדות לצוואה. עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום, יבחון עבורכם את כלל הפעולות החוקתיות הנדרשות לצורך הגנה על הצוואה. חשוב לציין שנקודת המוצא המשפטית במקרים של תביעות הגשת התנגדות, היא אך ורק במקרים בהם הצוואה אינה תקינה ו/או קיימים בה פגמים צורניים כאלו ואחרים ו/או מקרים בהם קיימות נסיבות המחשידות את כשירות הצוואה. יחד עם זאת, חשוב לציין שנטל חובת ההוכחה במקרים של התדיינות משפטית בנושא התנגדות לצוואה, עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות אשר הובילו מלכתחילה להגשת ההתנגדות, ולכן, חשוב להיוועץ עם עורך דין לענייני ירושה וצוואה גם במקרים בהם אתם מעוניינים להתגונן בפני תביעת התנגדות לצוואה וגם במקרים בהם אתם מעוניינים בהגשת תביעת התנגדות.
הגשת בקשה למתן צו קיום צוואה או צו ירושה ו/או הגשת בקשה לצורך התנגדות לצוואה, מומלץ שתלווה על ידי עורך דין לענייני צוואה. מתן חודורוב בעל התמחות בדיני ירושה המוסדרים באמצעות חוק הירושה. שירותיו המשפטיים של עו”ד מתן חודורוב יאפשרו לכם לבחון את כל האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותכם לצורך ביטול צוואה ואף יסיעו לכם לצורץ הגשת ערעור על צוואה מכל סיבה שהיא.
איך מכינים הסכם גירושין? שלב לאחר שלב
החלום של אדם הנכנס תחת החופה היא לבלות את שארית ימיו יחד עם האדם שלצידו אך לצערנו לא פעם החלום מתנפץ ואיתו מוסד הנישואין… זוגות
חלוקת רוכש בגירושין, מהווה את אחד מהנושאים המרכזיים הנידודים בכל הליך גירושין בהסכמה ו/או כזה המתנהל במסגרת ערכאות משפטיות, ובשני המקרים מדובר בנושא בעל השפעה
הסכם גירושין הוא הסכם משפטי בעל תוקף וסכמות אכיפה לכל דבר ועניין והוא מהווה בשנים האחרונות את האמצעי המשפטי הנוח והיעיל ביותר להסדרת הליכי גירושין
הסכם חיים משותפים הידוע גם בשם הסכם זוגיות, הוא למעשה הסכם משפטי לכל דבר ועניין המיועד לצרכי הסדרת נושאים ממוניים ונושאים נוספים הקשורים לתנאי השותפות
על זכויות האישה בגירושין כשמדובר על זכויות האישה בגירושין יש להתייחס לחלוקת הרכוש, למשמורת ולדמי מזונות. כשיש הסכם ממון בין בני הזוג הגרושים, זכותה של
WhatsApp us