מהו הסכם ממון לאחר הנישואין? מה היא חשיבותו ובאיזה מקרים מומלץ לערוך אותו? כל מה שצריך וחשוב לדעת על הסכמי ממון לאחר החתונה בעמוד שלפניכם
הסכמי ממון בין בני זוג נועדו לצרכי הסדרת ענייני הממון ביניהם, ואין זה משנה אם ההסכם נערך בקרב בני זוג לפני הנישואין, במהלך חיי הנישואין או בקרב זוגות ידועים בציבור. בכל המקרים, הסכם הממון הנחתם על ידי בני הזוג, נועד לצרכי שמירה על הזכויות הממוניות של כל אחד מהצדדים במקרים של פקיעת הקשר עקב גירושין או פרידה.
הסכם ממון לאחר הנישואין הוא שווה ערך בחשיבותו להסכם ממון לפני הנישואין, ובשני המקרים, ההסכם מאפשר לבני הזוג להסדיר את כל הנושאים הפיננסיים וענייני הרכוש ביניהם. בשלב זה חשוב לציין שעריכת הסכם ממון אחרי נישואים יכול להיערך בכל שלב במהלך חייהם המשותפים של בני הזוג, החל מהרגע הראשון לנישואיהם וגם לאחר חלוף תקופת נישואין ארוכה. לעריכת הסכם הממון לפני או אחרי הנישואין, ישנה חשיבות מיוחדת במידה ובני הזוג יחליטו על פירוק החיים המשותפים במסגרת הליך גירושין, כאשר ללא עריכת ההסכם, אופן חלוקת הרכוש והנכסים העומדים לרשותם, יתבצע באופן שווה בהתאם לחוק יחסי ממון. קיומו של ההסכם מאפשר לבני הזוג לקבוע את אופן חלוקת הרכוש במקרה של גירושין, ובתוך כך, בכוחו של ההסכם להעניק לכל אחד ואחת מבני הזוג את “השקט הנפשי” בכל הנוגע לאופן חלוקת הרכוש ביניהם במידה והם יתגרשו, ולמנוע בעתיד מאבקים משפטיים ארוכים ביניהם.
לאחר הנישואין, חלים על בני הזוג כל התקנות המופיעות בחוק יחסי ממון שלמעשה מסדיר בתוכו את אופן חלוקת הרכוש באופן שוויוני בין הצדדים במקרה של פרידה, ולכן, עלול להיווצר מצב בו אחד מבני הזוג לא יוותר במהרה על זכותו החוקית לקבל מחצית מהרכוש המשותף, ובתוך כך, ינטרל את ההסכם מלכתחילה. מעבר לכך, חשוב לציין שהסכם הממון לאחר הנישואין כולל בתוכו התייחסות לכל הרכוש המשותף העומד לבני הזוג, כאשר המטרה של כל אחד מהצדדים היא להבטיח את זכויותיו הממוניות במקרה של פרידה וגירושין. עובדה זו הופכת את תהליך הניסוח ועריכת ההסכם למורכבת יותר, כאשר כל צד יכול לטעון לכך שהרכוש המשותף היה שייך לו מלכתחילה והדבר עשוי להוביל למשבר בחיי הנישואין מבלי שבני הזוג התכוונו אליו.
עריכת הסכם ממון לאחר הנישואין, מומלץ שתעשה במסגרת התדיינות משותפת בין הצדדים בליווי עורך דין המתמחה בנושא. באופן זה, בני הזוג יוכלו לנהל דיאלוג ביניהם על סעיפי ההסכם ולהתאימם לכל הצרכים הממוניים הרלוונטיים לגביהם. בשלב זה, חשוב לציין שהפרוצדורה הנלווית לעריכת הסכם ממון לאחר 20 שנות נישואין או לאחר שנת נישואין אחת, זהה לפרוצדורה בעריכת ואישור
הסכם ממון לפני נישואין, כאשר ההבדל המהותי בין הסכם ממון לפני ואחרי נישואין, בא לידי ביטוי בכך שהאישור הסכם ממון לאחר נישואין יכול להיעשות רק בבתי הדין הרבניים ו/או בבתי המשפט לענייני משפחה, וזאת בניגוד להסכמי ממון לפני הנישואין אותם ניתן לאשר בנוסף לבתי הדין הרבניים ובתי המשפט לענייני משפחה, גם אצל נוטריון או אצל רשם הנישואין.
לפני שנציג בפניכם מספר דוגמאות לנחיצותו וחשיבותו של הסכם יחסי הממון לאחר הנישואין, נציין את העבודה שעריכת ההסכם מחייבת בגרות נפשית וקשר זוגי יציב ואיתן והיא נועדה למטרות הסדרת יחסי הממון בין הצדדים, תוך הגדרת זכויותיו של כל צד במקרים של פירוק הנישואין.
הצורך בעריכת ההסכם עשוי להתעורר בכל שלב של הנישואין, וזאת ללא קשר לרמת החיים של בני הזוג. במקרים מסוימים, עריכת הסכם הממון לאחר הנישואין הוא פועל יוצא של תהליך שהחל כבר טרום הנישואין ומסיבה כזו או אחרת לא נחתם במהלך התקופה של לפני הנישואין. במקרים אחרים, הצורך בעריכת ההסכם עולה כאשר אחד מבני הזוג מקבל ירושה והוא מעוניין להגן על חלקו בירושה במקרה של גירושין.
למידע נוסף על נחיצותו וחשיבותו של הסכם ממון לאחר נישואין, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ולתאם לעצמכם פגישת ייעוץ מקדימה ולא מחייבת בנושא
אנו כאן עבורכם:
WhatsApp us