מהו הסכם ממון לפני נישואין ומהי חשיבותו? מה הם הסעיפים אותם חשוב לכלול בהסכם וכיצד מנגישים את ההסכם לצד השני? כל מה שצריך וחשוב לדעת על הסכמי ממון לפני הנישואין בעמוד שלפניכם
העלייה המתמדת במספר מקרי הגירושין לצד העלייה המתמדת בגיל הממוצע לנישואין בישראל במהלך העשורים האחרונים, הובילה להגברת המודעות בכל הנוגע לחשיבותו של הסכם ממון הנערך בין בני זוג לפני מועד החתונה. הסכם זה נעשה מתוקף חוק יחסי ממון בין בני זוג המונהג בישראל מאז שנת 1973, והוא מהווה חוזה משפטי לכל דבר ועניין. ההסכם עצמו נועד לצרכי הסדרת מדיניות היחסים הממונית בין בני הזוג, ובתוך כך, הסדרת כל הנושאים הקשורים להון והרכוש המשותף ו/או הרכוש עימו מגיע כל אחד מהצדדים לחיים המשותפים. בשלב זה נציין שמטרתו של כל הסכם ממון לפני נישואין הוא להגן על זכויות ההון והרכוש של כל אחד מהצדדים במקרה של גירושין, ולכן, ההסכם הוא בעל חשיבות לשני הצדדים כאחד, לרבות מקרים בהם רק אחד מבני הזוג מגיע עם רכוש והון עצמי לחיים המשותפים.
הסכם ממון לפני הנישואין מיועד גם לאילו מביניכם העומדים לפני חתונה ראשונה וגם לאילו מביניכם המצויים בפרק ב’ לקראת חתונה שנייה. כמו כן, הסכם הממון מיועד לכל אילו מביניכם המחליטים להינשא בפעם הראשונה או השנייה בגיל מבוגר יחסית, וזאת לאחר שכבר צברתם לעצמכם חסכונות, נכסים וכדומה. מאחורי כל הסכם ממון הנערך לפני החתונה, ישנן 2 מטרות עיקריות, הראשונה, למנוע מאבקי כוח בענייני ממון במקרה בו בני הזוג יחליטו להתגרש בעתיד לבוא, והשנייה, להגן על הזכויות הממוניות של הצד האמיד יותר באופן כזה שהוא לא יידרש להיפרד מחלקו במקרה של פרידה מהצד השני.
עריכת הסכם ממון לפני נישואין, מהווה צעד כלכלי מומלץ לכל אילו מביניכם המצויים לפני נישואין, וזאת ללא קשר למעמדכם הכלכלי אל מול בן/בת הזוג. עצם עריכת הסכם הממון לפני הנישואין, תאפשר גם לכם ליהנות מהיתרונות השונים הנלווים לכך, וביניהם:
מעבר לכל אלו, חשוב לציין שבכל הסכם ממון לפני נישואין, סעיפי ההסכם מתייחסים גם לרכוש המשותף אותו יצברו בני הזוג במהלך חייהם המשותפים, ולכן, כל הסכם ממון נועד להגן על האינטרסים הממוניים של כל אחד מהצדדים ולא רק על זכויותיו הממוניות של בן/בת הזוג האמיד.
על מנת להבין טוב יותר מה זה הסכם ממון לפני נישואין ועל מנת להיחשף לכל ההשלכות הנלוות לאי עריכת הסכם ממון לפני הנישואין, מומלץ להיוועץ עם עורך דין לענייני משפחה המתמחה, בין היתר, בעריכת הסכמי ממון. את ההסכם עצמו ניתן להתאים לצרכי בני הזוג ובעיקר לצרכיו הממוניים של בן/בת הזוג האמיד יותר, כאשר עריכת ההסכם והחתימה עליו נעשית במשרדו של עורך הדין. לאחר עריכת ההסכם וחתימת הצדדים עליו, נדרש תהליך אישור משפטי שלמעשה מעניק תוקף משפטי להסכם.
חשוב לציין שאישור הסכם הממון חייב להיעשות לפני מועד החתונה לא רק מתוך צורך טכני אלא מתוקף התנאים הקבועים בחוק יחסי ממון בין בני זוג (התשל”ג-1973) כאשר קיים הבדל עקרוני בין אישור הסכם ממון לפני הנישואין לבין אישור הסכם ממון לאחר החתונה.
אישור ההסכם לפני הנישואין יכול להיעשות באמצעות בתי המשפט לענייני משפחה, בתי הדין הרבניים, באמצעות אישור אצל רשם הנישואין ובאמצעות חתימה על הסכם הממון אצל נוטריון.
הסכם ממון מהווה אומנם אמצעי משפטי בעל חשיבות לשני הצדדים החתומים עליו, אך ברוב המקרים, מאחורי כל הסכם ממון, עומד בן/בת זוג אמיד יותר מהצד השני. במקרים אלו, הצד האמיד נדרש להנגיש את רצונו לעריכת הסכם ממון לצד השני. במקביל, חשוב לציין שעריכת הסכם ממון לפני נישואין, על אף כל יתרונותיו, נתפס כצעד חד צדדי אותו “כופה” הצד האמיד על הצד השני. על מנת לפוגג את החששות של הצד הפחות אמיד לעריכת ההסכם, מומלץ להנגיש לו את נושא ההסכם בהתאם להמלצות הבאות:
אם גם אתם עומדים לפני נישואין ומתעניינים בעריכת הסכם ממון לפני נישואין, זה הזמן ליצור איתנו קשר ולהבטיח לעצמכם פגישת ייעוץ במסגרתה תוכלו להבין בצורה טובה יותר מה זה הסכם ממון לפני נישואין.
אולי יעניין אתכם גם הסכם ממון לאחר נישואין
אנו כאן עבורכם:
WhatsApp us